شنبه 97/03/19
نوشته شده توسط الله ربی در اخبار مدرسه
بدون نظر
مراسم جزء خوانی قرآن کریم در حوزه علمیه الزهرا (س) صفاشهر
چهارشنبه 97/03/09
میثاق با شهدا…
من کجا و تو کجا که شنیدم قطره های خونت با همین خاک های شلمچه یا طلاییه، یا شاید با آب های اروند همراه شد تا من را که بعد از سال ها به زیارت تو کشانده، هشدار دهد و کسی از درونم فریاد بزند که:
“های! می دانی فاصله خونی که در رگ توست با آن قطره های خون در چیست؟”
من کجا و تو کجا که شنیدم چقدر راحت چشمت را به زرق و برق چراغ های شهر بستی! چراغ های چشمک زنی که مردمش را از نگاه به آسمان باز می داشت و تو اما دنبال ستاره ها بودی و همین شد که خودت هم یکی از ستاره های آسمان شدی.
من کجا و تو کجا که شاید در یک لحظه ملکوتی، به قشنگی تمامی عمر آدم ها، کوله بار گناهانت را زمین گذاشتی و قنوت کردی، سجده کردی، سجده شکر یا توبه نمی دانم، هر چه بود در یک لحظه عهدی بستی و تمام شد و همه چیز از همین یک لحظه شروع می شود، لحظه هایی که شاید یک چشم بر هم زدن طول نکشند، اما چشمه ای در قلب آدم ها می جوشانند که سعادت عمری را رقم می زند، لحظه ای که میثاق می بندی همان باشی که او می خواهد.
وقتی بر خاکی که روی آن افتاده بودی قدم می زدم، با تو پیمان بستم، کوله بار گناهانم را همان جا روی زمین بگذارم و همان میثاقی را ببندم که تو با خدا بستی.
هنوز کلام پیر جماران را از یاد نبرده ام که گفت جنگ تمام نشده است، جنگ ما جنگ حق و باطل است و تا پایان تاریخ ادامه خواهد داشت و من هر روز در کشاکش زندگی معنای این کلامش را در می یابم، در جنگی که هنوز تمام نشده است با مسئولیتی هزاران بار سنگین تر.
گاهی که بار سنگین این مسئولیت را بر دوشم احساس می کنم دلم برای آسمان تنگ می شود.
و تو می دانی که در این زرق و برق شهر ها پیمودن راه آسمان چقدر سخت است.
همراهیم کن
…تا شاید من هم به آسمانی که بپیوندم.
…تا شاید من هم یکی از آن هایی باشم که امام عصر (عج)، برای خودش انتخاب می کند.
…تا شاید من هم مثل تو پرواز کنم.
چهارشنبه 97/03/02
برکات ماه مبارک رمضان
خدا را شاکریم که توفیق درک ماه رمضان دیگری را به ما عنایت نمود. ان شاء الله این ماه رمضان، ماه سلامت، امنیت، آرامش، آمرزش و ماه پیوند با ولایت باشد. بیاییم با گوشه ای از برکات این ماه عزیز آشنا شویم.ماه مبارک رمضان، ماه گسترش سفره است.آن هم چه سفره ای! رسول خداصلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: «تاکنون این سفره را نه کسی دیده، و نه کسی شنیده و نه به قلب کسی خطور کرده است. برسر این سفره فقط یک گروه می نشینند. این گروه فقط روزه دارها هستند.سفره ای که یک ماه گسترده و همه چیز در آن فراوان است، اگر انسان نتواند از این سفره بهره ببرد، خیلی غافل و مغبون است.
ماه رمضان، ماه فرصتماه رمضان، ماه فرصت یابی است.1- ماه فرصت آشتی با خدا است؛ ماه ازدیاد تقوا و ماه تقویت اراده است. آن هایی که می گویند: به خدا قول می دهیم که دیگر گناه نکنیم، اما زیرش می زنیم؛ می توانند در این ماه عزیز اراده خود را تقویت کنند. شما که روز ماه رمضان از همسر حلالت اجتناب می کنی، پس می توانی از زن حرام در غیر ماه رمضان هم اجتناب کنی. تو که اراده ات، اراده است به خصوص هنگام غروب که چشمت سیاهی می رود، نزدیک آب نمی روی! پس می توانی دنبال مواد مخدر نروی، می توانی دنبال لقمه حرام نروی، می توانی دنبال شراب نروی.حدیث از پیامبرصلی الله علیه وآله وسلم است که می فرماید: هرگاه «صائم»و روزه دار در جواب کسی که به او فحاشی می کند، بگوید: «إنّی صَائِمٌ، سَلامٌ عَلیک» ببخشید من جوابت را نمی دهم، فرمود: این در واقع حجابی از نور است که به شکل مانع و سدّی از رحمت خدا می آید و او را از آتش باز می دارد.[ می گوید: او خودش را کنترل کرد. ماه رمضان فرصت تقویت اراده، فرصت حسن خلق و حسن برخورد است.2- ماه فرصت نظم و برنامه ریزی است؛ به موقع بیدار شویم، به موقع بخوریم و به موقع بیاشامیم.
عظمت ماه رمضانپیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله و سلم فرمودند: اگر بنده ارزش ماه رمضان را می دانست، آرزو می کرد که سراسر سال رمضان باشد. لذا بزرگان ما مقید بودند روز اول ماه رمضان دو رکعت نماز شکر بخوانند که خدا را شکر زنده ماندند و ماه رمضان را درک کردند.
غل و زنجیر شدن شیطان در این ماهدر این ماه شیطان بسته می شود. خیلی عجیب است شیطان که خیلی فعال است. چگونه در این ماه بسته می شود؟امیرالمۆمنین علیه السلام می فرماید: «شیطان عقده، عقده پیش می آید»یعنی گره، گره. به گفته یکی از بزرگان که می فرمود: «ابتدا شیطان، گره تعلق به مستحبات را از دل آدم باز می کند. آرام آرام مستحبات را کنار می گذاری. دوم شیطان گره تنفر از مکروهات را باز می کند؛ می گوید: مکروه عیبی ندارد و مکروه را مرتکب می شوی. در مرحله سوم گره علاقه به واجبات را باز می کند. پس نسبت به واجبات سست می شوی. چهارم گره تنفر از حرام را باز می کند و حرام را مرتکب می شوی».حالا چرا شیطان در این ماه دستش بسته می شود؟! دلیلش این است که آدم یا مستحب انجام می دهد یا واجب. می خوابی، خوابت عبادت محسوب می شود. نفست تسبیح محسوب می شود. مسجد می آیی، قرآن می خوانی و یا از تلویزیون سخنرانی گوش می دهی؛ چون در این ماه این گره ها را سفت می کنی شیطان نمی تواند به تو راه پیدا کند.البته اینکه گفته اند شیطان بسته است، نسبی است، در همین ماه رمضان انسان هایی هستند که جنایت می کنند، عرق می خورند، معصیت می کنند، حتی نماز هم نمی خوانند.قرآن می فرماید: هر کس نور خدا در زندگی اش کم رنگ شود؛ شیطان ایمانش را سرقت می کند و شیطان همراهش می شود. لذا تا هنگامی که نور خدا قوی است، او نمی تواند بیاید. در ماه رمضان نور خدا قوی است. در همه خانه ها قرآن تلاوت می شود و زبان ها مشغول ذکر خداست. طبیعتاً می گویند که دست شیطان بسته است و درهای رحمت باز است.
پنج جایزه برای فرد روزه دارنبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: فرد روزه دار پنج جایزه دارد:1- نظر لطف خداوند شامل بنده اش می شود.2- تمام شبانه روز ماه رمضان ملائکه برای روزه دار طلب مغفرت می کنند و می گویند: خدایا او را بیامرز.3- خداوند در اول ماه رمضان به بهشت فرمان می دهد: خودت را برای بنده من زینت کن.4- وقتی ماه تمام شود و بنده از این ماه عبور کند، آخرین شب ماه رمضان، خداوند همه گناهانش را می آمرزد. کسی بلند شد و گفت: آیا منظورتان شب قدر است؟ فرمود: نه، شب عید؛ چون مزد کار را آخرش می دهند.5- بوی دهان آنها که به ظاهر بوی خوشی نیست نزد خدا مانند مشک و عنبر اس.
اما شرط این پنج جایزه : پیغمبر گرامی اسلام حضرت محمد صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: اگر کسی شش مدرک زیر را ارائه کرد؛ «غَفَرَاللهُ لَهُ ذُنوبَهُ»، آن جایزه ها را به او می دهند :1- «أن یَحفَظَ دینَهُ»، دینش را حفظ کند و نگذارد دین و اعتقاداتش ضعیف شود.2- «وَ یَصُونَ نَفسَه»؛ خودش را کنترل کند. در بازار، در خیابان، در کوچه، در این دنیایی که فتنه ها و آماج معصیت رو آورده، خودش را حفظ کند.3- «وَ یَصِلَ رَحِمَهُ»؛ ماه رمضان ماه رفع کدورت است. تنظیم کند شب ها به خانه بستگان برود و کدورت ها را دور بریزد.4- «وَ لا یوذِیَ جَارَهُ»؛ همسایه اش را اذیت نکند. با بوق ماشینش، و با داد و فریاد بچه اش در کوچه، آزار ندهد.5- «یَرعَی إخْوانَهُ»؛ حقوق مردم را رعایت کند.6- «وَ یَخزُنَ لِسَانَهُ»؛ زبانش را کنترل کند .دیدیم سه مورد از این شش مورد که بیان شد به حق مردم بر می گردد: صله رحم، همسایه و مراعات مردم، و سه مورد دیگر مربوط به خود انسان می شود: کنترل زبان، حفظ دین و نگهداری خویش.تا چشم روی هم بگذاریم ماه رمضان تمام می شود، بیاییم از لحظه لحظه این ماه عزیز استفاده کنیم. اگر افطار و سحر را با خواندن «انّا اَنْزَلناه»شروع کنیم، خداوند میان سحر و مغرب پاداش شهدا را به ما می دهد. هر کس وقت افطار صدقه بدهد اگر چه به اندازه یک قرص نان، برای او تبدیل به حجابی از آتش می شود.
خداوندا توفیق بهره گیری از برکات این ماه عزیز را به ما ارزانی ده.
مناجات
نیایش اوست هنگام پناه جویی (به خداوند) از نا شایست ها وخوی های بد و کردارهای نکوهیده .
بارخدایا !به تو پناه می برم از بر انگیخته شدن آز و تندی خشم و چیرگی رشک و ناتوانی شکیب و کمی قناعت و بدی خوی و پا فشاری در شهوت و داشتن تعصب ؛و پیروی از هوای نفس و مخالفت با رهنمود و بسر بردن در خواب بی خبری و فرو رفتن در تکلیف و برگزیدن باطل بر حق و پافشاری بر گناه و خرد شماری نافرمانی (خداوند)وبزرگ شماری فرمانبرداری (خویش)؛
وهماوردی با توانگران و خوار شمردن تنگدستان و بد رفتاری با زیر دستان و ناسپاسی با آنکه به ما نیکی کرده است.
و به تو پناه می بریم از آنکه به ستم پیشه ای ،یاوری کنیم یا ستم دیده ای را به حال خود واگذاریم یا آنچه حق ما نیست ،بخواهیم یا درباره دانش ،بی دانایی ،سخن سر کنیم .
وپناه به تو می بریم از بدی در باطن و خرد شماری گناه کوچک و چیرگی شیطان بر ما و از اینکه روزگار ما را دچار پیشامدی کند یا گرفتار ستم حاکم شویم .
و پناه می بریم به تو از دست زدن به گزافکاری و دچار شدن به تنگدستی ؛
و پناه می بریم به تو از سرزنش دشمنان و نیاز به همگنان و زیستن در سختی و مرگ بی توشه برای رستاخیز؛
و پناه می بریم به تو از سترگ ترین دریغ ها و بزرگ ترین گرفتاری ها و بد ترین تیره بختی ها و فرجام بد و ناکامی در پاداش و سر رسیدن کیفر ،
بار خدایا ! بر محمد و خاندان او ،درود فرست و مرا به مهربانی خویش ،از همه اینها در پناه گیر ؛نیز همه مردان و زنان مومن را !ای مهربان ترین مهربانان .
منبع:صحیفه سجاد یه ،ترجمه علی موسوی گرما رودی ،نیایش هشتم ،صص 87-89
سه شنبه 97/02/18
انا لله و انا الیه راجعون
ار تحال عالم ربانی حضرت آیت الله اسدالله ایمانی قدس سره الشریف نماینده ولی فقیه در استان فارس ویار همیشگی انقلاب و رهبری را خدمت همه مردم بالاخص مردم ولایتمدار استان فارس تسلیت عرض می نماییم .
سه شنبه 97/01/28
قال علی (ع):
“المریب ابدا علیل”
آدم شکاک همیشه مریض است .
غررالحکم حدیث 839
دوشنبه 97/01/27
برنامه تجلیل از مادران سه شهید و چهار شهید شهرستان در حوزه علمیه الزهرا (س) صفاشهر
با حضور امام جمعه محترم شهرستان ؛خواهران طلبه و مادران طلاب واساتید حوزه در نماز خانه حوزه علمیه الزهرا (س)
شنبه 97/01/18
قال علی علیه السلام:
“المواصل للدنیامقطوع”
آن که به خاطر دنیا پیوند برقرار کند ،پیوندش گسستنی است.
سال نو بر همه ی هم میهنان عزیز مبارک و خجسته باد.
چهارشنبه 96/12/23
شهید گمنام…. آرام آرام قاصدکهای رسیده از سفری دور ، همراه نسیمی مهربان به دشت آلاله ها می رسند .هر قاصدک بر گلبن لاله ای می نشیند تا خستگی و رنج این سفر دور و دراز را برای لاله اش بازگو کند .فرشتگان به ضیافت این دشت می آیند و بالهایشان را فرش راه قاصدکها می کنند.اما!کمی آنطرف تر، دل خستگانی که به پهنای دل آسمان گریسته اند تابوتهایی خالی را بر دوش خود حمل می کنندبا اینکه تابوت خالیست اما سنگینی عجیبی را بر پشتشان احساس می کنندصاحبان آن تابوتها همان قاصدکها هستند که سبکبار! به سمت مقصد خویش پرواز کرده انداما چرا آنطرفتر صدای گریه می آید؟!آن همه غم و سوختگی سینه برای چیست؟انگار هر کسی نجوایی در گوش تابوتی دارد و روی آن چیزی می نویسدشعر می نویسند؟آرزوها و امیدها را می نویسند؟از دل تنگی ها و قصه هجران می سرایند؟از سختی هایی که کشیده اند؟از نامردی ها و ناجوانمردی ها؟از کسانی که حرمت نان و سفره را نگه نمی دارند؟از بی درد ها ی بی غم و غصه که برای خوش گذرانی دو روزه دنیا کبوتر ها را در قفس زندانی کردند و به پرواز بی سرانجام آنان می خندند؟! از لگدهایی که روی خونهای پاک کوبیده شده!؟اما نه!از رد پای خون گریزی نیست!این خونها پاک شدنی نیستندمگر می شود فراموش کرد آن همه پاکیآن همه صفا و صمیمیترشادتشجاعت جوانمردیو آن همه عشق خدایی را!!!و او همچنان می نویسد………….اما پهنه تابوت به وسعت همه درد دلهایش نیست چرا که تابوت نیز دلتنگ پیکریست که از دیار غربت به دیار غربت!سفر می کند……….....تو فرزند کدام نسل پاکی؟تو از کدامین دشت روییده ای قاصدک!؟چه کسی سینه دریاییت را پاره پاره کرده؟کدام دست ناپاک خون پاک تو را ریخته؟به کجا سفر می کنی؟دور از خانه و شهر خویش؟!دور از دستهای پینه بسته پدر و قلب شکسته مادر!؟...سبز و آباد باد! آن خاکی که سینه اش را آرامگاه پیکر پاک تو کرده و خوش بر آن آسمانی که سایه بان آن خاک شده! .و ما باز هم شرمنده ایم………..
یکشنبه 96/12/20
متن زیبای میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)
حضرت زهرا (س) در روز بیستم جمادی الثانی در مکه به دنیا آمد
میلادش تولد بهاراست ؛ تولد آب است و تولد هر چه پاکی و زلالی .
میلادش از هر سو رحمت است. از آن جهت که ادامه ی راه انبیاست.
فاطمه ( س) امتداد راه انبیاست. اگر او نبود، طریق انبیا ابتر می ماند و این سلسله ی پیوسته به بن بست می رسید.
فاطمه، فاطمه نامیده شد؛ چون از هر زشتی و پلیدی بری بود و ناپاکی در او راه نداشت؛ هر چه بود، عصمت بود و عفاف و پاکی .
فاطمه آن گونه بود که هر گاه پیامبر (ص) او را می دید ، تسکین می یافت و او همیشه با یک سبد شکوفه ی لبخند به استقبال پدر می رفت.
فاطمه در خانه ی همسر نیز چنین بود؛ آن سان که علی و فاطمه شایسته ترین زوج جهان بودند.
خانه گلی فاطمه پناهگاه مسکینان و فقیران بود. هر حاجتمندی که از همه جا ناامید می شد، رو به خانه فاطمه می آورد و با دست پر باز می گشت.
صفات فاطمه (س) آن چنان آسمانی است که خداوند در قرآن او را که همراه با همسر و فرزندانش سه شب متوالی غذای افطار خود را به فقرا می بخشند، این گونه می ستاید: و یُطعِمونَ الطعامَ عَلی حُِبّهِ مِسکیناً و یَتیماً و اسیراً ( سوره دهر ، آیه ۸ )
فاطمه صفات و خصلت هایی را که از پدر به ارث برده است ، همان گونه نیز به ارث می گذارد؛ و چنین است که فرزندان او بهترین انسان های روی زمین هستند.
و از این روست که خداوند بر پیامبر (ص) به سبب اعطای فاطمه ( س) منت می نهد و او را به شکر گزاری فرا می خواند و می فرماید : ” انا اَعطیناکَ الکَوثر فَصَّل لِربِّک وَانحر اِن شانِئکَ هُوالَابتَر . ( سوره کوثر)
میلاد گل سر سبد آفرینش ، حضرت فاطمه (س) بر همه عاشقان خاندان عصمت و طهارت ، مبارک باد.
شنبه 96/12/19
سه شنبه 96/12/15
چهارشنبه 96/12/09
هدیه به روح شهدای گرانقدر صلوات
یکشنبه 96/12/06
شهادت
از خدا می خواهم مبادا بعد از یک عمر زحمت مرگ ما در بستر بیماری باشد و در میدان شهادت نباشد، شهادت ،مرگ در راه ارزشهاست…
شهادتها ؛انقلاب ما را پا برجا و تضمین کرده است و به همین دلیل ملت ما را آسیب نا پذیر ساخت.
دوشنبه 96/11/30
السلام علیک یا فاطمه الزهرا (س)
با رفتنت ای زهرا ، از خانه صفا رفتهزینب به حسین گوید، مادر به کجا رفتهاین خانه پس از زهرا گردیده عزا خانهزهرای مرا کشتند تنها و غریبانهبا آنکه نمی گفتی در کوچه چه ها رخ داداما به سوال من رخسار تو پاسخ داد
برگزاری برنامه ایام فاطمیه در حوزه علمیه الزهرا(س) با مشارکت خواهران طلبه و خواهران بسیج
وبا سخنرانی حجه الاسلام و المسلمین حاج آقای کوشکی
یکشنبه 96/11/29
آیت الله خامنه ای
بنده حوائج یک ساله خود را در ایام فاطمیه میگیرم ….
رزق سال کشور را در شب های فاطمیه می گیرم …..
شنبه 96/11/28
برگزاری نشست صمیمانه بین خواهران حوزه علمیه الزهرا (س) صفاشهر با دانش آموزان دبیرستان حضرت زینب (س)در حوزه علمیه
شرکت خواهران طلبه حوزه علمیه الزهرا (س) در راهپیمایی تماشایی 22 بهمن 1396
برگزاری نشست فرهنگی آسیب شناسی فضای مجازی با حضور حجه الاسلام والمسلمین فروهر کارشناس فضای مجازی حوزه علمیه
برگزاری نشست فاطمی با حضور کار شناس محترم جناب حجه الاسلام والمسلمین شواخی در حوزه علمیه الزهرا (س) صفا شهر
امام خامنه ای:
انگیزه های بسیار شدیدی وجود دارد
برای فراموشی شهدا…
نگذاریدیاد شهداء فراموش شود ……
شهید و شهادت در کلام حضرت امام(ره)
شهدا از نظر امام همچون شمع محفل دوستانند، شهدا در قهقهه مستانه شان و در شادی وصلشان “عند ربهم یرزقون” اند و از نفوس مطمئنه ای هستند که مورد خطاب “فادخلی فی عبادی و ادخلی جنتی” پروردگارند. اگر فاتحان دنیا افتخار میکنند به سرباز گمنام، اسلام بزرگ و ملت شریف و فاتحان عزیز ما افتخار میکنند به هزاران سرباز گمنام بزرگواری که در پی نام و نشان نیستند و برای کشور اسلامی خویش و اسلام عزیز و ملت انسان پرور افتخاراتی میآفرینند معجزهآسا و پیروزیهای ژرف.فرق است بین سرباز گمنامى که قدرتهاى مادى دنیا به آن فخر مىفروشند و بین سربازان گمنامى که پرورده اسلام و مکتب توحید است، که انگیزه آنان تحصیل قدرت و اکثراً ستمکارى است و انگیزه اینان خدا و طلب حق است.
یکشنبه 96/11/15
و بالاخره دهه فجر آمد، که طلوع فجر آزادی را نوید می داد. ملت، تا پای جان از راه و رهبر دفاع و حمایت کردند. شهیدان بر سر میثاق جان استوار ماندند.جانبازان، روز و شب، از روی شیدایی حق و شیفتگی به مکتب، به سنگر سازی، درگیری، شعار و تظاهرات پرداختند و در برابر حکومت طاغوت، حتی یک لحظه هم سرخم نکردند و آری نگفتند.
بالاخره زنجیرها گسسته شد، ساعت فرا رسید و یکی از ایام الله تحقق یافت و وعده راست الهی به وقوع پیوست و خورشید تابید.
دیدی که دوام شب بسی کوتاه است؟
دیدی که سحر از پی شب، در راه است؟
آن عیسی ِ ما که زنده کرد، ایران را
حقا که مسیحا دم و روح الله است.
***
امـام آمـد و چون خون در رگ هایمان جاری شد. امـام آمـد و به سان نور، شب تارمان را روشنایی داد. امـام آمد و چـون روح به کالبد مرده مان، حیاتی دوبـاره بخشید.
امام آمد و زمستانمان را بهــاری جـاودانه کرد. امـام آمد و فــجــر آورد و در دسـتان پر نـورش، استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را به ارمغان آورد.
سلام بر تو ای مطلعِ فجر.
ای سپیده سحر، ای انفجار نور، خوش آمدی.
ای نور چشم ملت ایران خوش آمدی
ای یوسف عزیز به کنعان خوش آمدی
دیدی که چشم مردم ایران سپید گشت
یعقوب وار، در غم هجران خوش آمدی
دههی فجر، در حقیقت مقطع رهایی ملت ایران و آن بخشی از تاریخ ماست که گذشته را از آینده جدا کرده است.
دههی فجر، آن آیینه ای است که خورشید اسلام در آن درخشید و به ما منعکس شد. اگر این آیینه نبود، باز هم مثل همان دوره های تاریک قبل، باید ما می نشستیم و اسمی از اسلام می آوردیم.
دهه فجر در حقیقت ولادت امامت در این کشور است؛ به همان معنایی که خود امام و اسلام برای ما ترسیم کردهاند.
خاطرهی امام، بیش از همیشه، در دههی فجر و بیست و دوی بهمن است حتّی بیشتر از مراسم سالگرد رحلت امام، این بزرگداشت نشان دهنده ی شخصیت آن بزرگوار است.
دهه فجرمبارک
چهارشنبه 96/11/11
قال النبی - صلّی الله علیه و آله - : ان فاطمةَ سَیِّدَةُ نِساءِ العالَمینَ.
همانا فاطمه، سرور زنان عالَم است.
«بحار الانوار، ج 25، ص 360»
فاطمیه آمده ای فاطمیون غیور
خانه ی دل را کنید امشب سرای فاطمه
در عزایش بر تنم دارم لباس نوکری
این لباس مشکی ام باشد عطای فاطمه
فاطمه یا فاطمه ،فاطمه یا فاطمه
من کجا و گریه در بزم عزای او کجا
اشک چشمانم بود لطف خدای فاطمه
بر جراحات عمیق فاطمه مرهم نهد
هر کسی گرید میان روضه های فاطمه
فاطمه یا فاطمه،فاطمه یا فاطمه
سه شنبه 96/11/03
❁﷽❁
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
گفتم از کوه بگویم قدمم می لرزداز تو دم می زنم اما قلمم می لرزد
هیبت نام تو یک عمر تکانم داده سترسم مردانگی ات راه نشانم داده ست
پی نبردیم به یکتایی نامت زینبکار ما نیست شناسایی نامت زینب
من در ادراک شکوه تو سرم می سوزدجبرئیلم همه ی بال و پرم می سوزد
من در اعماق خیالم … چه بگویم از تومن در این مرحله لالم چه بگویم از تو
چه بگویم؟! به خدا از تو سرودن سخت استهم علی بودن و هم فاطمه بودن سخت است
چه بگویم که خداوند روایتگر تو استتار و پود همه افلاک نخ معجر توست
روبروی تو که قرآن خدا وا می شدلب آیات به تفسیر شما وا می شد
آمدی تا که فقط زینت مولا باشیتا پس از فاطمه صدیقه صغری باشی
آمدی شمس و قمر پیش تو سو سو بزنندتا که مردان جهان پیش تو زانو بزنند
چشم وا کردی و دنیای علی زیبا شدباز تکرار همان سوره ی ” اعطینا ” شد
عشق عالم به تو از بوسه مکرر میگفتبه گمانم به تو آرام پیمبر می گفت:
بی تو دنیای من از شور و شرر خالی بودجای تو زیر عبایم چقدر خالی بود
سیدحمیدرضا_برقعی
سه شنبه 96/10/26
دوشنبه 96/10/25
آدمی که مزرعهاش را بکارد و چیز خوب بکارد و به آن برسد، آخر کار هم محصول بر میدارد. در هر مزرعهای هم هر چیزی نمیشود کاشت. هر چیزی هر جایی عمل نمیآید. باید آب و خاک را بشناسی.از یکی پرسیدم :"این زنها که مزرعه هستن* ، چه باید کاشت در این مزرعه ها؟!”
گفت: “نسل”
گفتم:"ضرر میکنی. آفتش زیاد است و محصولش کم. نه که بگویم نسل را از بیخ و بن بگذر ازش.
میگویم آن که باید بکاری تا آخرش برنده باشی، نیست. باید چیزی بکاری که آفتش کم باشد و محصولش زیاد. مزرعه است، گلدان که نیست”… گفت :"چی بکارم؟”گفتم :"برو محبت بکار. در این خاک که من میشناسم ، فقط تخم محبت میگیرد. یک دانه بکار ، صد دانه درو کن”
******************************************
شب که میخواهید بخوابید میدانم که هرکس را که اذیت کرده اید استغفار میکنید و از خدای خودتان میخواهید که “خدایا ما را ببخش و عفو کن و او هم از سر تقصیرات ما بگذرد” بعد آمده ای و میخواهی بخوابی میبینی باز هم خوابت نمی برد لذا با خودت میگویی” آنهایی را که من اذیتشان کرده ام که استغفار کردم اما آنها هم که مرا اذیت کرده اند، بیچاره اند، خدایا آنها را هم ببخش، من از آنها گذشتم”آن وقت دیگر خیلی کار بالا میگیرد. این طور نیست؟ از کسی که طلب نداری و به کسی هم بدهکار نیستی بدهکاری هایت را اول استغفار کردی و خدا بخشید حالا طلبکاریهایت را هم بخشیدی.
**************************************************
برخی که خیلی گناه دارند می گویند یعنی خدا من را می بخشد؟آنها نمی دانند وقتی که به این حال میرسند یعنی اینکه بخشیده میشوند.
«مرحوم دولابی»
حادثه تلخ جان باختن دلخراش و تاثر انگیز کارکنان کشتی نفتکش سانچی را ،به ملت ایران و خانواده های داغدار آن عزیزان تسلیت عرض می نماییم.
یکشنبه 96/10/24
امام خامنه ای مد ظلله العالی:
“منبر رفتن وسخن گفتن در امر دین؛جزو شریف ترین کارهاست؛وباید وشاید که شریف ترین انسانها وعالم ترین و آگاه ترین آنها به مسایل اسلامی و عامل ترین آنها به احکام شرعی ، در این راه قدم بردارند و آن را برای خود افتخاری بدانند.”
شنبه 96/10/23
قال رسول الله (ص):
« مَنْ سَلَكَ طَريقًا يَطْلُبُ فيهِ عِلْمًا سَلَكَ اللّهُ بِهِ طَريقًا إِلَى الْجَنَّةِ… وَ فَضْلُ الْعالِمِ عَلَى الْعابِدِ كَفَضْلِ الْقَمَرِ عَلى سائِرِ النُّجُوم لَيْلَةَالْبَدْرِ.»:
هر كه راهى رود كه در آن دانشى جويد، خداوند او را به راهى كه به سوى بهشت است ببرد، و برترى عالِم بر عابد، مانند برترى ماه در شب چهارده، بر ديگر ستارگان است.
چهارشنبه 96/10/20
میرزا محمد تقیخان فراهانی (۱۲۲۲-۱۲۶۸ق.) مشهور به امیرکبیر، صدراعظم ایران در دوره ناصرالدینشاه قاجار. وی در دوره صدارت سه سال و سه ماه (۳۹ ماهه) خود، اصلاحاتی را در زمینههای آموزشی، اجتماعی و سیاسی ایران آغاز کرد. امیرکبیر دارُالفُنون را بنیان نهاد، مسائل قضایی را به عالمان دینی سپرد، مسجد و مدرسه دینی ساخت، بست نشینی در بیوت علما و تعزیه خوانی را محدود و شورش بابیها را سرکوب کرد. او با دسیسه اطرافیان شاه از مقام خود برکنار و به کاشان تبعید شد و در حمام فین به دستور شاه به قتل رسید. قبر وی در حرم امام حسین(ع) است.
سه شنبه 96/10/19
حماسه جاوید
روز نوزدهم دی ماه، یادآور حماسه بزرگ و با شکوهی است که برگ دیگری از کتاب زرین انقلاب اسلامی را رقم زد. 19 دی سالروز قیام خونین مردم قم است؛ همان روزی که در تاریکی استبداد و ستم روزنه ها را به سوی روشنایی گشود و روند انقلاب را به گونه ای شکل داد که طومار دو هزار و پانصد ساله نظام شاهنشاهی در مدت زمان کوتاهی در هم پیچیده شود. این روز بزرگ و به یاد ماندنی را گرامی می داریم و بر شهیدان و ایثار گران این حماسه جاوید درود می فرستیم .
شهر قیام و انقلاب
شهر مقدس قم در تاریخ انقلاب همواره به عنوان پایگاه اصلی و سازمان دهنده قیام و مبارزه علیه نظام ستم شاهی به شمار می رفته است. وجود حوزه علمیه و روحانیت متمرکز دراین شهرنیزدراین مهم تاثیر بسزایی داشته است. آغاز مبارزه و شکل گیری آن و نیز رهبری مردم توسط حضرت امام خمینی (ره) در همین شهر صورت پذیرفت. پس از قیام خونین 15 خرداد 42 نام قم به عنوان مرکز اصلی و هدایت کننده مبارزات بر سر زبان ها افتاد و پس از چهارده سال، قیام 19 دی 56 که آن را «جرقه انقلاب»(1) نیز نامیده اند بار دیگر موجب قیامی همگانی و مبارزاتی گسترده شد.
ذخیره الهی
مقام معظم رهبری درباره جایگاه شهر قم در پیروزی انقلاب اسلامی می فرماید: «برای ساختن یک بنا، اول باید پایه های محکم آن را کار گذاشت. هر چه بنا بزرگ تر و سنگین تر و ماندگارتر باشد، پایه های آن محکم تر و قوی تر و شکست ناپذیرتر خواهد بود. اگر ما مبارزه ملت ایران را که به طور عمومی و تعیین کننده، از سال پنجاه و شش آغاز شد به یک بنای رفیع و مستحکم تشبیه کنیم، پایه های قوی و شکست ناپذیر و ماندگارِ این بنای مستحکم، در قم نشانده و کار گذاشته شد. قم یک ذخیره الهی برای اسلام بود.»(2)
یکشنبه 96/10/17
اجرای طرح استعماری حذف حجاب به دست رضاخان
سالروز توطئه استعماری كشف حجاب توسط “رضاخان پهلوی” (17 دی 1314)
كشف حجاب در ایران نیز پدیده خودجوش داخلی نبود و محركهای خارجی داشت. این پدیده ناشی از تأثیر فرهنگ و آداب و رسوم غربی تحت عنوان «تجددخواهی» در میان ایرانیان، به ویژه كسانی است كه افكار و زندگی غربی را تجربه كردهاند. در این بین اراده دولتمردان نقش مكمل داشته و در اشاعه آن تأثیر بسزایی داشته است. این مقاله به بررسی روند تاریخی كشف حجاب می پردازد.
مبارزه با حجاب اسلامی زنان مسلمان در كشورهای اسلامی هیچگاه یك پدیده درونی نبوده و منشأ بیرونی داشته است. این پدیده، تهاجمی استعماری با هدف مسخ هویت اسلامی مردم، ایجاد انشقاق و جدائی در میان ملل مسلمان، ترویج فرهنگ غرب، رواج ابتذال در جوامع اسلامی و نهایتاً انهدام اساس استقلال مسلمانان میباشد. «همفری» كارشناس و جاسوس معروف انگلستان در كشورهای اسلامی كه از فعالان رواج فرهنگ غربی در میان ملل مسلمان میباشد، در كتاب خاطرات خود به موارد متعددی از خصوصیات مسلمانان از جمله اعتقاد به مبانی اسلامی، حفظ حجاب اسلامی، استحكام كانونهای خانواده و تبعیت فرزندان از روش پدران و نیاكان اشاره كرده و لزوم مبارزه با این مبانی و ارزش ها را مورد تأكید قرار داده است.[1]
وی كه مأمور اعزامی وزارت مستعمرات انگلیس به كشورهای اسلامی بوده، از بیحجابی و برداشتن حجاب زنان و رواج بیبند و باری به عنوان یكی از مؤثرترین روش ها در مبارزه با استقلال ملت های مسلمان یاد كرده است. توصیههای «همفری» در بسیاری از كشورهای اسلامی توسط دولت هائی كه به دربار لندن و یا متحدان اروپائیش وابسته بودهاند، به اجرا گذارده شده است. اسماعیل پاشا در مصر كه در 1863 میلادی بر تخت سلطنت نشست در 1870 به آزادی زنان با مفهوم اروپایی آن در كشورش رسمیت داد. در الجزایر نیروهای اشغالگر فرانسوی برای در هم شكستن انقلاب مردم، از جمله به مبارزه علیه حجاب زنان روی آوردند. در تركیه، مقابله با حجاب اسلامی از نخستین برنامههای كمال آتاترك برای اسلام زدائی بود. این برنامهای بود كه در كنار سایر تصمیمات از جمله منسوخ كردن دادگاه های شرعی، تعطیل مدارس علوم دینی، جایگزین كردن قوانین اروپایی به جای نظام شریعت، رواج رسمالخط لاتین، تغییر تاریخ هجری به میلادی، اعلام تعطیلی یكشنبهها به جای جمعهها و … به اجرا گذارده شد. در افغانستان نیز امانالله خان با تأسیس «انجمن حمایت از نسوان» در 1928، بانی مبارزه با حجاب زنان مسلمان آن كشور گردید. كشف حجاب در ایران كشف حجاب در ایران نیز پدیده خودجوش داخلی نبود و محركهای خارجی داشت. این پدیده ناشی از تأثیر فرهنگ و آداب و رسوم غربی تحت عنوان «تجددخواهی» در میان ایرانیان، به ویژه كسانی است كه افكار و زندگی غربی را تجربه كردهاند. در این بین اراده دولتمردان نقش مكمل داشته و در اشاعه آن تأثیر بسزایی داشته است. براساس شواهد تاریخی اولین نشانههای كشف حجاب از دربار ناصرالدین شاه قاجار آغاز شد. مسافرتهای شاه به اروپا و مشاهدات وی از وضعیت پوشش زنان اروپائی در انتقال فرهنگ آن دیار به كشور و در ابتدا به دربار و دارالخلافه تأثیر به سزایی داشت. به تدریج موضوع كشف حجاب در قالب تجدد خواهی به محافل روشنفكری و اشعار شعرا نفوذ كرد و درمطبوعات منعكس شد. این وضعیت كم و بیش تا پایان دوره قاجار ادامه داشت. میل حكام قاجار به كشف حجاب و مقاومت خانوادهها سبب شد تا پدیده كشف حجاب به غیر از دربار و محافل نزدیك به شاه، رشد چندانی نیابد. هر چند در اواخر دوره قاجار و در جریان نهضت مشروطه و پس از آن، سیاسیون «نوگرا» و «منورالفكر» گام هایی در حذف پوشش اسلامی بانوان و اشاعه بیحجابی در جامعه برداشتند و نویسندگان و شعرایی چون ایرج میرزا، میرزاده عشقی، عارف قزوینی و ملكالشعرای بهار در این زمینهها قلم فرسایی كردند. آنان مشروطه را به معنای تجدد خواهی خوانده و بیحجابی را از مظاهر تجددخواهی قلمداد كردند. طراحان و منادیان كشف حجاب میدانستند كه برای رسمیت بخشیدن به این پدیده باید زمینههای لازم ابتدا در كانون های خانواده فراهم آید. از دید آنان مخالفت مرد با بیحجابی همسر در معابر عمومی عامل اصلی عدم پیشرفت كشف حجاب بود. از این رو، برنامههای اولیه درجهت تغییر ذهنیت سرپرست خانواده تدوین شد و سپس جنبه رسمی و قانونی یافت. در وهله نخست از كاركنان دولت آغاز كردند، زیرا آنان در كنترل دولت بودند و دولت نظارت بیشتری بر رفتار آنان داشت. از سوی دیگر، پذیرش این تغییرات توسط آنان، میتوانست راه را برای پذیرش سایر افراد جامعه نیز هموار كند. بدین منظور و برای رسمیت یافتن كشف حجاب، قانون اتحاد شكل البسه و تبدیل كلاه در چهار ماده و هشت تبصره در جلسه 6 دی 1307 و در سومین سال پادشاهی رضاخان ـ دوره هفتم قانونگذاری مجلس شورای ملی ـ به تصویب رسید. گرچه بسیاری از روحانیون از جمله مراجع، ائمه جمعه، مفتیهای اهل سنت و … از این مقررات مستثنی شدند، امّا اجرای این قانون با مقاومت گستردهای در تهران و چند شهر دیگر روبرو شد و روحانیون نیز پیشتاز این مخالفتها بودند. تشكیل جمعیت بیداری نسوان ـ دی1305ـ ترویج دكلته و منع چادر از سوی ملكه، حضور خانواده سلطنتی با وضع زننده در قم ـ نوروز 1307ـ ، مسافرت امانالله خان افغان به همراه همسرش ثریا به ایران ـ خرداد 1307ـ و حضور تعدادی از زنان افغانی همراه آنها كه در میهمانی ها حجاب را رعایت نمیكردند و در بازگشت به افغانستان نیز با لباس و كلاه اروپایی از شهرهای ایران عبور میكردند، از نشانههای گرایش دربار رضاخان به كشف حجاب بود.[2] در 1310 ش. مجلس شورای ملی ورود هیأتی از سوی «جامعه ملل» را برای جلوگیری از آنچه كه «تجاوز به حقوق زن در شرق» خوانده میشد، صادر كرد. در این سال به دستور رضاخان «زنان باید در برداشتن حجاب خود آزاد باشند و اگر فردی یا ملایی متعرض آنان شد، شهربانی باید از زنان بیحجاب حمایت كند.»[3] تشكیل «كنگره زنان شرق» در 1311 ش. در تهران و دعوت از زنان بیحجابِ كشورهای دیگر از دیگر گام های رضاخان برای مبارزه با حجاب بانوان بود. در این كنگره كه به ریاست «شمس پهلوی» برگزار شد، از بیحجابی به عنوان مظهری از تمدن یاد شد ودر مورد آن تبلیغات فراوان به عمل آمد. استفاده از مراكز تعلیم و تربیت و ایجاد مدارس آموزشی به سبك اروپا از دیگر عوامل زمینهساز كشف حجاب در ایران عصر رضاخان بود. گرچه سابقه ایجاد این مدارس نیز به دوره ناصرالدین شاه باز میگشت، امّا رضاخان در آستانه اعلام كشف حجاب، مشوق توسعه این مدارس بود. سفر رضاشاه به تركیه در خرداد 1313 و مشاهدات وی از بیحجابی در آن كشور، او را در پیگیری روند مقابله با حجاب مصمم تر ساخت. رضا شاه در جریان این سفر به سفیر كبیر ایران «مستشارالدوله صادق» گفت: «ما عقب هستیم و فوراً باید با تمام قوا به پیشرفت سریع مردم خصوصاً زنان اقدام كنیم.»[4] و در 11 آذر 1314 به محمود جم رئیسالوزرا گفت: «نزدیك دو سال است كه این موضوع ـ كشف حجاب ـ سخت فكر مرا به خود مشغول داشته است، خصوصاً از وقتی كه به تركیه رفتم و زنهای آنها را دیدم كه «پیچه» و «حجاب» را دور انداخته و دوش بدوش مردهایشان در كارهای مملكت به آنها كمك میكنند، دیگر از هر چه زن چادری است بدم آمده است. اصلاً چادر و چاقچور دشمن ترقی و پیشرفت مردم است.[5] رضا شاه در 22 اردیبهشت 1314 «جمعیت زنان آزادیخواه ایران» را تحت ریاست شمس پهلوی به عنوان گام تازهای برای پیشبرد روند بیحجابی در كشور تأسیس كرد. در مرحله بعد وزارت داخله برای ایجاد هماهنگی بیشتر میان لباس متحدالشكل مردان و كشف حجاب زنان، مقررات جدیدی در مورد نوع پوشش وضع كرد. سپس شاه نیز به وزرا و نمایندگان مجلس اعلام كرد كه حذف حجاب زنان را آغاز كنند. در قدم اول بیحجابی از زنان وزرا، معاونان، وكلا و مسئولان كشور آغاز شد. حكومت، قانون كشف حجاب را پیش از اعلام رسمی آن در 17 دی 1314، به ولایت ابلاغ كرده بود. این قانون در مرحله اجرا با مقاومت های خونینی روبرو شد و قیام در مسجد گوهر شاد در تیر 1314 از نمونههای آن است. آیت الله قمی، آیتالله شیخ عبدالكریم حائری، آیتالله سید یونس اردبیلی، آیتالله سید محمد تقی خوانساری، آیتالله حجت كوهكمرهای و آیتالله میرزا محمد آقازاده از جمله مراجع وعلمای سرشناس بودند كه نسبت به اقدامات رضاخان در ترویج بیحجابی شدیداً اعتراض كردند. بسیاری از علما و روحانیون نیز در اعتراض به كشف حجاب تبعید شدند. در 17 دی 1314 رضاشاه با همسر و دختران كشف حجاب كرده خود، در مراسم جشن فارغالتحصیلی دختران دانشسرای مقدماتی حضور یافت.[6] همه مسئولان كشوری كه در این جشن دعوت شده بودند، طبق یك برنامه از پیش طراحی شده با همسران بدون حجاب خود شركت كردند. رضاشاه در سخنانی در این مجلس اظهار داشت: «باید خیاطها و كلاه دوزها را تشویق كرد كه مدهای قشنگ به بازار بیاورند. ما میلههای زندان راشكستیم. حالا خود زندانی آزاد شده وظیفه دارد كه برای خودش به جای قفس، خانه قشنگی بسازد.»[7] مراسم روز 17 دی 1314 در حقیقت رسمیت بخشیدن به كشف حجاب در كشور بود. پس از آن، مطبوعات به تجلیل از این رویداد پرداختند و بیحجابی را آزادی زن، تجدد او و همتاییاش باپیشرفت و ترقی مردم اروپا تلقی كردند. كشف حجاب در سالهای باقی مانده حكومت رضاخان اجباری بود و حجاب اسلامی مظهر عقبماندگی شمرده میشد. به همین دلیل نیز، برداشتن چادر از سر زنان به اجبار، بخشی از وظیفه مأموران انتظامی شده بود. كشف حجاب بسیاری از مفاسد اخلاقی در جامعه را در پی داشت و خشم بسیاری از مردم به ویژه قشر مذهبیون را برانگیخت. بسیاری از زنان مؤمنه، برای حفظ حجاب از منازل خارج نمیشدند و خود را در خانه حبس كردند. بسیاری نیز تلاش میكردند تا حجاب خود را دركوچه و خیابان، به دور از چشم مأمورین، حفظ كنند. پس از سقوط رضا شاه، ظاهراً قید اجبار از كشف حجاب برداشته شد، امّا مطبوعات حكومتی همچنان در ستایش اقدام رضاخان قلم میزدند و درباره مظاهر «تمدن» و «تجددخواهی» و «عقبنماندن از پیشرفت اروپائیها» مطلب مینوشتند. برنامه كلی حكومت نیز دردورة حكومت پهلوی دوم همچنان تبلیغ بر بیحجابی بود و باكسانی كه علیه آن اقدام میكردند و یا تبلیغ به حجاب در برنامههایشان بود، برخورد میشد. این در حالی بود كه تعداد بسیاری از زنان كه در دورة رضاخان به اجبار از پوشش اسلامی محروم شده بودند، در دوره پهلوی دوم و در پی آزادیهای نسبی سالهای اول پس از سقوط رضاخان به حجاب اسلامی خود بازگشتند.
منبع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
چهارشنبه 96/10/13
دوشنبه 96/10/11
امام خامنه ای حفظه الله:
تجمل و اشرافیگری روحانیون،برایشان مضر است.آلوده شدن به برخی از پیرایه ها و ظواهری که در زندگی معمولی مردم ،است،برای روحانیون مضر است.
طلبه و روحانی ،بایستی ساده باشند و مظهر سادگی روحانیت هم ،سادگی طلبگی است.
1363/02/27
حضرت امام خمینی(ره):
امروز سعی کنید زندگیتان از زی آخوندی تغییر نکند.اگر روزی از نظر زندگی از مردم عادی بالاتر رفتید بدانید که دیر یا زود مطرود می شوید.
صحیفه امام،ج18؛ص19
شنبه 96/10/09
امام حسن عسکری علیه السلام:
“جرو الینا کل موده وادفعوا عناکل قبیح”
همه ی محبت ها را به سوی ما جلب کنید و همه ی زشتی ها را از ما دور سازید.
تحف العقول،ص488
سه شنبه 96/10/05
رحلت عالم انقلابی حضرت آیت الله حائری شیرازی را به همه دوستداران آن حضرت وبالاخص به طلاب و روحانیون تسلیت عرض می نماییم.
چهارشنبه 96/09/29
“من اتی غنیا فتواضع له لغناه،ذهب ثلثاه دینه”
هر کس نزد ثروتمندی رود و به خاطر توانگری وثروتش در مقابل او کرنش و فروتنی کند،دوسوم دینش رفته است!
نهج البلاغه،حکمت228
چهارشنبه 96/09/08
مراسم جشن دهم ربیع الاول در حوزه علمیه الزهرا خرم بید با مشارکت طلاب وبسیج خواهران وعموم خواهران شهرستان خرم بید
سالروز ازدواج حضرت محمد(ص)وحضرت خدیجه(س)مبارک باد.
جمعه 96/09/03
سه شنبه 96/08/30
ارزان فروشی محبت
محبت خود را ارزان به بچه نفروشید؛اگر هر چه محبت داشتید ،رایگان به بچه دادید،بچه از محبت شما وازده می شود؛مثل غذا که اگر زیادی در اختیارش بگذارید ،تف می کند ؛هر چند هم که خوشمزه باشد.اگر نان را زیاد به او بدهید،مقداری را گاز می زند وباقی را توی دست و پا می ریزد .کم توی ظرفش بریزید تاته ظرفش چیزی نماند تا اگر خواست ،دوباره به انداز ه برایش بریزید که یک دانه برنج هم اضافه نیاید.
بچه را تشنه محبت خود نگه دارید .بعضی وقت ها آدم با افراط در محبت ،در واقع می خواهد خودش را تسکین بدهد.این ،ساختن بچه نیست،ویران کردن اوست.باید محبتش توی مشتش باشدواگر کار خوب از بچه دید،متناسب با آن،محبت را روانه کند و به ظهور برساند.
(آیت الله حائری شیرازی)
دوشنبه 96/08/29
سه شنبه 96/08/23
قال الحسین بن علی (ع):
“من سره ان ینسا فی اجله و یوسع علیه فی رزقه فلیصل رحمه”
هر که دوست می دارد که عمرش طولانی و روزیش فراخ شود،بر او باد صله رحم
عیون اخبار الرضا،ج2،ص48
شنبه 96/08/20
قال الحسین علیه السلام:
“من عبدالله حق عبادته آتاه الله فوق امانیه و کفایته
کسی که خدا راآن گونه که سزاوار است،پرستش کند ،خداوند متعال بیشتراز آرزو و کفایتش به او عطا فرماید”
(مجموعه ورام،ج2،ص108)
چهارشنبه 96/08/17
سه شنبه 96/08/16
لا ینبغی لنفس مومنه تری من یعصی الله فلا تنکر
برای مومن شایسته نیست که ببیند کسی خدا را معصیت می کند واز آن جلوگیری ونهی نکند.
یکشنبه 96/08/14
14 آبان روز فرهنگ عمومی گرامی باد.
اقامه نماز جماعت در حوزه علمیه الزهرا به امامت حجت الاسلام نقوی امام جمعه محترم
نشست بصیرتی با موضوع استکبار شناسی واستکبار ستیزی با حضور سردار ستاری فرمانده سپاه شهرستان خرم بید
شنبه 96/08/13
من قبل عطاءک فقد اعانک علی الکرم
هر کس بخشش تو را بپذیرد به بزرگواری تو کمک کرده است.
چهارشنبه 96/08/10
قال امیرالمومنین (ع):
ثلاث من ابواب البر؛سخاءالنفس وطیب الکلام والصبر علی الاذی
سه چیز از درهای نیکی به حساب می آید:سخاوت نفس وکلام نیکو وصبر بر آزار
(وسایل الشیعه،ج12،ص125)
سه شنبه 96/08/09
دزدان عفاف،از دیوار کوتاه بد حجابی و بی حجابی ،راحت تر به حریم کرامت زنان ودختران دستبرد می زنند.اما زنان با حجاب ،به خاطر آنکه در سنگر حفاظتی عفاف و پوشش اند،از اینگونه تعرض ها و وسوسه های شیطانی مصون ترند.
خوشا آنان که نگهبان مزرعه نجابت وباغ حیا وعفافند وبا پوشش صحیح و کامل ،محیط را هم برای خودشان ایمن وسالم می سازند ،هم وسیله هوسبازی و به گناه افتادن دیگران نمی شوند. آنانکه زیبایی های خود را در معرض دید و تماشای عموم می گذارند ،بیمار دلان و هوس بازان را به وسوسه گناه وشعله فساد می اندازند ودر آلودگی آنان شریکند.خودشان نیز از دستبرد اهل طمع مصون نمی مانند.
آنان که از بی حجابی و برهنگی خود نمایی لذت می برند،شاید فراموش کرده اند که دستگاه های دقیق خدا ،این صحنه ها را ضبط می کندوفردای قیامت مورد سوال قرار خواهد داد. برای لذت دیگران ،عذاب الهی را برای خود خریدن ،عاقلانه نیست.عاقل آن است که اندیشه کند پایان را.
خواهرم!با حجابت ،پاسدار گوهر جان باش.
حرمت خون شهیدان را نگهبان باش.
ان اعفی الناس من اعطی عن قدره
با گذشت ترین مردم کسی است که با داشتن قدرت عفو کند.
دوشنبه 96/08/08
دشمنان ناشناخته،پنهان،نقاب زده،چند چهره،دوست نما فراوانند.
گاهی هم ،"خود"دشمن خودیم ونمی دانیم! دشمن همیشه آن سوی کانالها و میدانهای مین و سیمهای خاردار نیست.گاهی درون دل است ،خانه زاد است،خودی است،نهفته در سینه ،خفته در دل وپنهان شده در قلب وذهن است.
دشمن همیشه پشت خاکریز ها نیست،بلکه پنهان شده در پشت “نیت"ها و"منیت"ها و انگیزه های نا خالص وهدف های مادی است.پیش از آنکه حریف آشکار را خاک کنی،"پشت نفس"رابه خاک برسان!
پیش از آنکه در جبهه بیرونی ،دشمن مسلح را به اسارت بگیری،از اسارت هوای نفس و تمنیات دل،آزاد شو!پیش از آنکه از خاکریز جبهه عبور کنی ،از خاکریز “خود"بگذر وخط شکنی رادر درون خویش آغاز کن.
رسیدن به خلوص واخلاص وخود سازی،معبرهای سخت و گردنه های صعب العبور دارد،که شجاعتی افزون واراده وهمتی والاتر وبصیرتی فراوان می طلبد.قطره اشک وباران گریه ،شعله های دوزخ را فرو می نشاند،بایداز خداوند “دیده های بارانی"طلب کرد.
عن النبی (ص):
ثلاثه راحه المومن ،التهجد آخر اللیل ولقاء الاخوان والافطار من الصیام
پیامبر(ص):سه چیز آسایش مومن است:بیدار بودن به عبادت در آخرشب،دیدار دوستان وافطار کردن روزه.
وسایل الشیعه ،ج12،ص22
دوشنبه 92/02/23
1 نظر
در این مراسم پس از قرائت قرآن دعای توسل در زیارت امام محمد باقر (ع) یکی از طلاب در فضیلت ماه رجب و مقام امام محمد باقر (ع) سخنرانی کرد : ایشان با اشاره به حدیث امام موسی کاظم (ع) که فرمودند : « رجب نام نهری در بهشت است از عسل شیرین تر و از شیر سفید تر که هر کس یک روز از این ماه را روزه بگیرد از آن نهر سیراب می گردد .»به روزه داری در این ماه تاکید کرده و با تاکید بر اینکه کیفیت عمل مهم است نه کمیت طلاب را به انجام اعمال صالح و تهذیب نفس تشویق نمودند . در پایان نیز مولودی خوانی توسط یکی از طلاب صورت گرفت .